Mango snijden

Hoe snij je een mango?

Mango’s zijn heerlijk, alleen. het snijden van een mango kan wel eens een troep worden. In dit artikel leggen we je uit hoe je een mango in blokjes kunt snijden op de juiste manier.

Wil je het snijden van mango’s een stuk makkelijker maken voor jezelf? Koop dan een mango snijder, dan is het langs de pit afsnijden wat makkelijker.

Snijd de mango

Snij de mango terwijl de schil er nog omheen zit. Snij langs de pit af in de lengte. Leg de 2 delen op de schil zijde op de snijplank

Snijd de blokjes uit

Snijd met een scherp mes ruitjes door het vruchtvlees. Snijd hierbij de schil niet door.

Draai de mango binnenstebuiten

Draai de mango helften binnenstebuiten door met je duimen aan de schil zijde te drukken. Je kunt er daarna de mango zo vanaf eten of de bokjes met een kleiner mes eraf snijden. Je kunt ook een lepel gebruiken als je de mango liever niet binnenstebuiten draait.

Mango snijden video


Mes voor het snijden van mango

Voor het snijden van mango kun je het beste een scherp schilmes gebruiken met een lemmet van 8 tot 13 cm. Het snijden van een mango is een redelijk precies werkje. Met een wat korter mes lukt dit het beste, het mes moet echter wel lang genoeg zijn om door een mango heen te snijden. Dit kan bijvoorbeeld een goed schilmes zijn.