Ananas snijden

Hoe snij je een ananas

Heb je een rijpe ananas? Dan komt er een heerlijke zoete geur van af. Deze kun je aan de bovenkant van een ananas ruiken. De smaak van verse ananas is compleet anders dan ananas uit blik. Wij eten dan ook het liefst echte verse ananas.

Er zijn verschillende manieren om een ananas te snijden. Zelf doen we dit met een ananas snijder. Dit maakt het een stuk makkelijker.

Snijd de bovenkant van de ananas

Begin door met een brood of koksmes de bovenkant van de ananas eraf te snijden. Zelf gebruiken we hier een broodmes voor. Daarmee heb je wat meer grip op de ananas.

Plaats de ananas snijder bovenaan de ananas

Plaats de ananas snijder bovenop de ananas. De opening van de ananas snijder moet boven de kern van de ananas gepositioneerd zijn.

Draaien

Start met draaien tot het erg stroef gaat tegen de bodem.

Draai de ananas snijder terug naar boven eruit

Haal de ananas schijven met de uit de ananas door met een draaiende beweging de ananas snijder naar boven te trekken.

Haal het handvat van de ananassnijder

Haal het handvat van de ananassnijder. Op deze manier kun je de ananas schijven makkelijk van de snijder afhalen. Je kunt de schijven nog in kleine stukjes snijden of zo als schijfjes heerlijk opeten.

Mes voor het snijden van ananas

Zoals eerder al aangegeven gebruiken we hiervoor het liefst een broodmes. Deze geeft het meeste grip bij het snijden van de top van een ananas. Natuurlijk kan het ook met een koksmes maar wees dan extra voorzichtig dat je niet uitschiet.