Koksmes elegance

VDN Koksmes damascus – Elegance serie

o.a. te koop bij

Bekijken op Bol.com Bekijken op VDN Kitchen
VDN Koksmes damascus – Elegance serie specificaties
Soort mes koksmes
Lemmet lengte 21 cm
Lengte (incl. handvat) 32.5 cm
Breedte 4.5 cm
Materiaal lemmet Damascusstaal
Materiaal handvat Hars

VDN Koksmes damascus – Elegance serie beschrijving

De VDN Elegance-serie bevat alle denkbare keukenmessen. Het lemmet van deze messen heeft een kern van sterk en roestvast VG-10-staal, met een hardheid van 60-62 HRC. Gesmeden door échte ambachtslieden en met precisie afgewerkt. Om de snij-kern heen bevinden zich 66 lagen Japans sierlijk damaststaal. Afgewerkt met een G-10 handvat uit Spanje. Door deze combinatie zijn de keukenmessen niet alleen zeer functioneel, maar ook ware blikvangers in je keuken.

Het damaststalen lemmet loopt volledig door in de prachtige zwarte designhandgreep, die bestaat uit een composiet van linnen en kunsthars. Met behulp van drie klinknagels zijn de handgreep en het lemmet aan elkaar verbonden.

Multifunctionele prestaties: Een perfect uitgebalanceerd koksmes toelopend tot een vlijmscherpe rand voor het moeiteloos snijden van groenten en vlees. Zorgvuldig met de hand gepolijst, is de ergonomische handgreepvorm ontworpen voor optimaal gebruik. 

Oersterk-materiaal: Gemaakt van sterk geïmporteerd Japans VG-10 staal als kern, met daar omheen 66 lagen koolstofarme en roestvrijstalen lagen. Het mes heeft een prachtig Tsunami Rose Damascus-patroon. 

Ultieme scherpte: een ultrascherp Japanse snijkern met 60-62 Rockwell-hardheid. 66 lagen koolstofarme roestvrijstalen lagen zorgen voor uitzonderlijke sterkte, duurzaamheid en vlekbestendigheid. Het perfect uitgebalanceerde lemmet minimaliseert de oppervlakteweerstand voor een soepele snede. Het opmerkelijke patroon, genaamd ’tsunami-rose’, vormt een echte eye-catcher in de keuken. 

Ontworpen tot in de perfectie: Een mooi afgewerkt heft van G-10 is van goede kwaliteit met levenslange duurzaamheid. Zorgvuldig met de hand gepolijst, is de ergonomische handgreepvorm ontworpen voor ideale handbediening, behendigheid en comfort.