Beste Broodmes

Twijfel je welk broodmes je moet kopen? Wij hebben de beste broodmessen voor je uitgezocht.

Brood snijden met een broodmes

De beste broodmessen

Als je een broodmes gaat kopen wil je natuurlijk een broodmes van goede kwaliteit. Met een goed broodmes kun je een brood in sneden ‘zagen’ zonder dat deze geplet wordt.

Broodmessen zijn misschien wel de meest herkenbare keukenmessen vanwege het gekartelde lemmet. Door deze kartelrand kan een broodmes moeiteloos door een brood heen snijden.

Naast brood kun je een broodmes nog voor veel meer snij werkjes gebruiken. Bijvoorbeeld voor het snijden van een cake maar ook voor het snijden van een ananas of rijpe tomaat.


Vanuit Keukenmessen.com hebben we voor dit onderzoek gesproken met diverse chef-koks en bakkers. Na de eerste selectie hebben we nog veel reviews gelezen en zijn we er uit. Het beste broodmes op dit moment is het Global G9 Broodmes.

Beste broodmes
Global G9 Broodmes

Dit broodmes van topkwaliteit is een must in elke keuken. Ligt fijn in de hand, is erg scherp en snijdt alles binnen een handomdraai.

Bekijken op Bol.com

Dit broodmes is de beste keuze voor de meeste thuiskoks en hobby chefs. Het mes ligt fijn in de hand, is erg scherp en snijdt alles binnen een handomdraai. Op het moment van schrijven kost dit broodmes €103, een goede prijs voor een broodmes van topkwaliteit.


Beste goedkope broodmes
Diamant Sabatier Riyouri

Dit broodmes snijdt zowel hard brood als zacht brood uitstekend. het ligt goed in de hand en laat zich gemakkelijk schoonmaken.

Bekijken op Bol.com

Op zoek naar een goedkoop alternatief? Dan raden we je aan om te gaan voor de Diamant Sabatier Riyouri. Met 20 cm mes lengte een wat kleiner broodmes maar ook voor een heel wat zachtere prijs.


Waar moet je op letten bij het kopen van een broodmes?

Als je een nieuw broodmes gaat kopen, let dan vooral op de lengte. Hoe langer het mes hoe minder snijbewegingen je hoeft te maken.

Met een te klein mes snij je een brood al snel kapot door de zaag bewegingen die je dan maakt i.p.v. snij bewegingen.

Uit de meeste testen komen broodmessen met kartels die wat verder uit elkaar staan het beste terug. Een goed broodmes hoeft dus niet veel kartels te hebben.