Beste Fileermes

Twijfel je welk fileer je moet kopen? Wij hebben de beste fileermessen voor je uitgezocht.

De beste fileermessen

Wil je een speciaal keukenmes voor het fileren van vis of vlees? Met echte verse producten moet je soms zelf nog wat snij werk verrichtten. 

Ga je online op zoek naar een goed fileermes dan is er ruime keuze. Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij uitgezocht wat het beste fileermes is voor jou in de keuken. 

Beste fileermes

Vanuit Keukenmessen.com hebben we online onderzoek gedaan, reviews gelezen en aan de experts de vraag gesteld waar we op moeten letten bij het kopen van een fileermes.


Beste fileermes
ZWILLING PROFESSIONAL S Fileermes

Handig in gebruik, fraai design, goede kwaliteit.

Bekijken op Bol.com

Het fileermes van Zwilling Professional kwam bij ons het beste uit de resultaten. Dit fileermes is de beste keuze voor de meeste thuiskoks en hobby chefs. Het mes ligt fijn in de hand, is erg scherp en snijdt alles binnen een handomdraai.


Beste fileermes 2
DN – Fileermes damascus – Elegance serie

Erg fraai design. Mes kwam vlijmscherp toe in een mooi kistje met een deftig afgewerkte faux-leder schede.

Bekijken op Bol.com

Op zoek naar een goed alternatief? Dan raden we je aan om te gaan voor het VDN elegance fileermes van damaststaal aan van.


Waarvoor gebruik je een fileermes?

Fileermessen gebruikt voor het snijden van flinterdunne stukken van rauw of gebraden vlees. Het mes kan echter ook gebruikt worden voor het fileren van vis. Met het mes kun je makkelijk langs graad afsnijden en/of de huid er af snijden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fileermes

Een goed fileer mes is zowel flexibel als sterk. Het mes moet moeiteloos om een hoekje heen kunnen snijden zodat er maar weinig productverlies is.

Door de smalle vorm is het mes makkelijk te sturen. Op die manier snijdt je nooit teveel vlees weg. Een fileer mes wordt vooral gebruik voor het snijden in zachter vlees en om platte vissen te fileren. 
Wil je echt vlees van botten halen? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een uitbeenmes.

Optioneel kun je voor zowel vis als vlees een apart fileer mes aanschaffen, dit hoeft echter niet. 

Onderhoud van een fileermes

Wil je het meeste halen uit jouw fileermes? Gebruik dan aanzetstaal voordat je daadwerkelijk het mes gaat gebruiken in de keuken. 

Net als bij andere keukenmessen mag een fileermes niet in de vaatwasser. Daar worden messen bot van.