Sporks, het ideale bestek voor op vakantie

Lepel en vork in één. De spork is een combinatie van een lepel en een vork, die het mogelijk maakt om te eten zonder twee stukken bestek bij je te hebben als je buiten in de natuur bent. Lepels en vorken worden snel vuil als je ze buiten gebruikt.

spork bestekset

Sporks zijn een veelzijdig gereedschap dat zowel buitenshuis als thuis gebruikt kan worden.

Sporks, het ideale bestek voor op vakantie.

Lepels en vorken worden buiten gemakkelijk vuil, wat het nodig maakt om twee stukken bestek bij je te hebben als je gaat picknicken of een wandeling in de natuur maakt.

Lepels en vorken hebben ook de neiging te verdwijnen als ze na gebruik niet goed worden opgeborgen.

Sporks lossen dit probleem op, want ze hebben beide delen van het bestek gecombineerd tot één stuk gereedschap dat veel minder plaats in je rugzak inneemt dan twee afzonderlijke stukken bestek zouden innemen.

Zelf ben ik vooral blij met het feit dat het scheelt met de afwas.

Verschillende soorten Sporken

Zelfs bij sporken zijn er verschillende soorten. Zo kun je kiezen uit verschillende materialen van kunstoog tot RVS.

Er zijn ook verschillende sporken op de markt waarbij aan de vork kan ook een ribbel kant zit om mee te snijden. In dat geval heb je dus een mes, vork en lepen in een.

Spork bestek

Spork kopen

Je vindt sporks in bijna elke outdoor winkel – bij het bestek en keukengerei. Maar zijn ze allemaal goed? Zijn er betere opties? Waar krijg je het meeste waar voor je geld als je een spork koopt?

Ons advies is om vooral de reviews bij elk soort Spork te lezen. Zelf gebruik ik thuis kunststof sporken. Deze zijn ook makkelijk voor kinderen om te gebruiken.

Natuurlijk kun je jouw eigen set Sporks ook online kopen bij een winkel zoals Bol.com.

Artikel geschreven door:

tim van iersel icon 1

Tim van Iersel

Ondernemer, vader van 2 en hobbykok met een fascinatie voor (keuken)messen. Eigenaar van het softwarebedrijf Websitescanner.